EUR: 312.43

CHF: 286.63

BUX: 23643.91   -0.77%

OTP: 6002   -1.30%


Nagy pofont kapott az ausztrál dollár ma reggel

Admiral Markets

Elküldöm
Nagy pofont kapott az ausztrál dollár ma reggel,miután a hajnali gyengébb ingatlanpiaci adat-, és az ausztrál jegybankelnök 'galamblelkű' nyilatkozata együttesen gyengíthette az ausztrál fizetőeszközt.

AUDUSD

Az ausztrál építési engedélyek vártnál magasabb ütemű csökkenése, valamint a hajnali jegybankári kommentek együttesen küldték padlóra az ausztrál dollárt ma hajnalban. Glenn Stevens szerint a korábbi kamatcsökkentések folyamatosan fejtik ki hatásukat a gazdaságban, azonban az inflációs ráta teret engedhet a további élénkítés számára; így a jegybankelnök szavait követően ismét felerősödtek az RBA kamatcsökkentésével kapcsolatos piaci várakozások.

Az elnöki nyilatkozat hatására megszédülő Aussie a 0,93-as szint közeléből egészen 0,9050-ig esett kedden; azonban Stevens kiemelte, hogy 'nem lenne meglepve, ha tovább gyengülne az ausztrál dollár'; így a 0,9050-0,90-es zóna szignifikáns letörése esetén alighanem újabb lejtmenet várhatna az ausztrál fizetőeszközre a későbbiekben.

USDJPY

Bár a vártnál gyengébb ipari termelési adatra -alighanem az újabb gazdaság-élénkítő intézkedések reményében- a jen kezdetben gyengüléssel reagált, azonban a délelőtt második felében a kurzus ismét lefelé vette az irányt. Az elmúlt időszak lecsorgását követően a következő támaszt a 96,70 jelenthetné; amennyiben ezt letörné az árfolyam, a 94-es szint felé vehetné az irányt a kurzus.

USDTRY (4-órás)

Az elmúlt héten megtorpant a török líra erősödése: az USDTRY kurzusa az 1,90-es szintről fordulva ismét 1,93 közelébe kapaszkodott vissza, azonban a formálódó emelkedő háromszög óvatosságra int bennünket. Amennyiben a jegyzés áttörné az 1,93-as ellenállást, a devizapár emelkedése előtt ismét jelentős tér nyílhatna meg; míg a 21-, és az 50-napos mozgók által határolt zónából ismét lefelé mozdulva el az 1,9095 jelenthetné az első fontos támaszt.

AUDUSD, USDJPY, USDTRY - technikai elemzés 2013.07.30.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.
Elküldöm

Hozzászólások

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kiemelt címkék

imf megyei matrica mnb befektetési alap makrogazdaság közbeszerzés buda-cash eu svájci frank deviza ukrán válság árfolyam forint autó tőzsde