EUR: 312.16

CHF: 286.40

BUX: 23663.15   -0.69%

OTP: 6011   -1.15%


Schulz: szétszakadhat Európa

MTI-Eco

2
Elküldöm
Fennáll annak a kockázata, hogy a gazdasági és szociális megszorító intézkedések szétszakítják Európát - figyelmeztetett Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke szerda este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőivel találkozva.

Az EP-elnökkel való találkozó hagyományos módon az EU-csúcsértekezletek kezdő mozzanata, az állam- és kormányfők csak azután kezdik meg érdemi tanácskozásukat.

Schulz a gazdasági növekedésösztönzés kérdéseinek szentelt kötetlen csúcstalálkozó résztvevői előtt hangsúlyozta: Európának most olyan gyakorlati intézkedéseket kell előkészítenie, amelyeket a júniusi uniós csúcstalálkozón már döntéshozatal végett le lehet tenni az asztalra.

Felhívta a figyelmet arra a veszélyre, hogy a fiatalok nagy arányú munkanélkülisége miatt a kontinens elszalaszthatja a minden korábbinál képzettebb ifjú nemzedékben rejlő potenciál kiaknázásának esélyét. Úgy vélekedett, hogy a jövőben "ambiciózus" uniós költségvetésre van szükség.

A találkozóra érkezve Martin Schulz - aki német szociáldemokrata politikus - újságírókkal beszélgetve elfogadhatatlannak mondta, hogy miközben Németország gyakorlatilag kamatmentesen, sőt esetenként negatív kamatra juthat hitelhez kötvénykibocsátással, addig más államok hat százalékot is fizetnek. Ez az egyensúlyhiány szerinte rombolja az Európai Uniót. Úgy vélekedett ezért, hogy az Angela Merkel német kancellár által ellenzett eurókötvény bevezetésének szorgalmazása valójában az unió túlélésének biztosítását célozza.

2
Elküldöm

Hozzászólások

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
aleva, 2012. május 24., csütörtök 5:21

@_Jhony: Az azért jó, hogy legalább tudják hogy mit kellene csinálni. Vajon Magyarország részesülhetne-e az olcsó kamatozású eurókötvény kibocsátás előnyeiből?

_Jhony, 2012. május 23., szerda 22:10

Milyen jókat tud mondani!!!
Kár hogy csak szöveg az egész, jól eldiskurálgatnak vitatkoznak hogy mi lenne a jó és közben olyan törvények születnek ami az ellenkezőjét váltja ki!!!!!

1

Kiemelt címkék

imf megyei matrica mnb befektetési alap makrogazdaság közbeszerzés buda-cash eu svájci frank deviza ukrán válság árfolyam forint autó tőzsde