EUR: 298.69

CHF: 287.36

BUX: 19654.63   -0.18%

OTP: 5301   -0.06%


Kopogtatott az összeomlás - a katonai beavatkozás sem kizárt

( Gerőcs Tamás )

Kedves Olvasónk!
Ez a tartalom csak regisztrált felhasználóink számára elérhető!
Ha Ön már regisztrált, akkor lépjen be, ha még nem, hozzon létre egy egy profilt.


Hozzászólások
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
Bhole, 2012. május 21., hétfő 9:35

"zéró összegű játék résztvevői" A szóhasználatból ítélve még mindíg nem érti az európai elit, hogy mi is történik. Ez nem menedzseriskola, vazze!
A görögök éheznek és dolgozni akarnak. Már nincsenek tüntetések. De a rendőröket bárhol megdobálják kövekkel spontán a járókelők.
(Görögo. egy mediterrán ország, évente kétszer arathatnak és a török időkben sem éheztek. Nem kellene most sem.)

malkom, 2012. május 21., hétfő 9:17

A felvetés jogos, de az egy újabb oroszrulett lenne csupa éles tölténnyel ha erre játszanánk, hiszen az egyértelműen erre spekulálóknak nem biztos, hogy segítene az EU.

homer, 2012. május 21., hétfő 9:14

@aleva: a CDS egy kockázati mutató szerepét tölti csak be, megmutatva, hogy milyen kockázatos az adott térség. teszi ezt azáltal, hogy az államkötvények 2-3%-a biztosítva van magáncégek által, és ennek a 2-3%-nak a biztosítása mennyibe kerül.
a CDS-re alapozva te is eldöntheted, hogy az adott térségbe viszel-e tőkét. adnál-e most a görögöknek 4%-os éves kamatra kölcsön? én nem tenném. azért nem, mert a CDS is azt mutatja, hogy csődben vannak. pedig a CDS-sel fedezett állami hitelek csak a teljes hitelállomány töredékére rúgnak.

aleva, 2012. május 21., hétfő 9:00

Akkor mire is jó CDS felár? Kinek fizetjük és ha baj van, akkor ki fizet kinek?