EUR: 306.99

CHF: 251.69

BUX: 17702.77   1.69%

OTP: 4328   3.54%


Kopogtatott az összeomlás - a katonai beavatkozás sem kizárt

( Gerőcs Tamás )

Kedves Olvasónk!
Ez a tartalom csak regisztrált felhasználóink számára elérhető!
Ha Ön már regisztrált, akkor lépjen be, ha még nem, hozzon létre egy egy profilt.


Csatlakozz ingyen az XTB Forex Demo Versenyéhez! Próbáld ki magad a tőzsdén, és legyél a 3 bajnok egyike! Nyeremény: 500.000 HUF! Nyerjen valós pénzt, kockázat nélkül.

Hozzászólások
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
Bhole, 2012. május 21., hétfő 9:35

"zéró összegű játék résztvevői" A szóhasználatból ítélve még mindíg nem érti az európai elit, hogy mi is történik. Ez nem menedzseriskola, vazze!
A görögök éheznek és dolgozni akarnak. Már nincsenek tüntetések. De a rendőröket bárhol megdobálják kövekkel spontán a járókelők.
(Görögo. egy mediterrán ország, évente kétszer arathatnak és a török időkben sem éheztek. Nem kellene most sem.)

malkom, 2012. május 21., hétfő 9:17

A felvetés jogos, de az egy újabb oroszrulett lenne csupa éles tölténnyel ha erre játszanánk, hiszen az egyértelműen erre spekulálóknak nem biztos, hogy segítene az EU.

homer, 2012. május 21., hétfő 9:14

@aleva: a CDS egy kockázati mutató szerepét tölti csak be, megmutatva, hogy milyen kockázatos az adott térség. teszi ezt azáltal, hogy az államkötvények 2-3%-a biztosítva van magáncégek által, és ennek a 2-3%-nak a biztosítása mennyibe kerül.
a CDS-re alapozva te is eldöntheted, hogy az adott térségbe viszel-e tőkét. adnál-e most a görögöknek 4%-os éves kamatra kölcsön? én nem tenném. azért nem, mert a CDS is azt mutatja, hogy csődben vannak. pedig a CDS-sel fedezett állami hitelek csak a teljes hitelállomány töredékére rúgnak.

aleva, 2012. május 21., hétfő 9:00

Akkor mire is jó CDS felár? Kinek fizetjük és ha baj van, akkor ki fizet kinek?